LJA-842836942022-11-25T11:40:44.240Forsker med kompetencer inden for participatorisk udvikling målrettet formidling og læring til børn på museerVed Interacting Minds Centre (IMC), Aarhus Universitet, er en 2-årig stilling som forsker ledig til besættelse per 1. februar 2023 og med udløb to år efter startdato. Stillingen er tilknyttet forsknings- og formidlingsprojektet Modellens kraft.

IMC søger en engageret forsker, som kan indgå i et tværfagligt og tværinstitutionelt projekt mellem tre museer (Nationalmuseet, Moesgaard Museum og Science Museerne i Aarhus) og tre forskningsinstitutioner (Aarhus Universitet, Det Kongelige Akademi og IT-Universitetet i København).
Vi tilbyder en indflydelsesrig rolle i nyt museumsforskningsprojekt om læring i formidling med fysiske modeller. Den primære arbejdsopgave er at samskabe nye museale undervisnings- og formidlingsformer til Science Museerne og Nationalmuseet sammen med forskere, formidlere, skoleklasser og børnefamilier. Du forventes at bidrage med et selvstændigt undersøgelsesdesign inden for rammerne af Modellens Kraft, som bidrager til undersøgelsen af projektets forskningsspørgsmål:
 1. Hvordan fremstilles og bruges fysiske modeller i konkrete sociale og museale praksisser?
 2. Hvilken betydning skaber fysiske modeller for dem, der interagerer med dem?
 3. Hvordan kan etnografisk og historisk viden om fremstilling, brug og betydning af fysiske modeller omsættes til et nyt samskabende og læringsbaseret formidlingsformat?
Arbejdsopgaver:
 • Design og gennemførelse af participatorisk udviklingsforløb samt forskningsprojekt ind i udviklingen
 • Ansvarlig for planlægning og facilitering af workshops, som sikrer informationsflowet mellem delundersøgelserne i projektteamet
 • Udvikling og afprøvning af formidlingsformater og læringsaktiviteter med museumsgæster og formidlere
 • Publicering i videnskabelige tidsskrifter.

Om stillingen:
IMC er et transdisciplinært center med stærke internationale miljøer inden for læring, museumsoplevelser og participatoriske processer. I projektgruppen Modellens kraft vil du blive del af et projektteam med antropologer, arkæologer, arkitekter, designere, formidlere mfl. Dine tætteste samarbejdspartnere i projektet vil være på Science Museerne og Nationalmuseet. Stillingen har afvekslende arbejdsopgaver og der er store muligheder for at præge og tilrettelægge din egen arbejdstid og projektets udvikling. Du bliver en del af miljøer, hvor du udfordres fagligt og personligt.

Dine kvalifikationer:
 • Du har forsknings- og praksiserfaring med participatorisk udvikling, codesign, social læring og kulturel transmission
 • Du har erfaring med at arbejde intersektorielt og interdisciplinært, gerne fra internationale projekter
 • Du har erfaring med at samarbejde med museumsformidlere om at skabe museumsoplevelser
 • Du har erfaring med gennemførelse af forsøg og udviklingsforløb som inddrager både fysiske og digitale modeller gerne i en museumskontekst
 • Du har erfaring med at inddrage børn, unge og voksne samarbejdspartnere i undersøgelses- og udviklingsprocesser
 • Du har gode samarbejdsevner og erfaring med at facilitere workshops og drive brugerinddragende processer, partnerskaber og forskningsprojekter
 • Du arbejder selvstændigt og er ambitiøs på egne og projektets vegne
 • Du har erfaring med projektledelse, tidsstyring og overholdelse af deadlines
 • Erfaring med forskningsformidling, skriftligt og mundtligt på dansk såvel som på engelsk
 • Beherskelse af dansk på højeste niveau, da udviklingsarbejdet på museerne foregår på dansk.

Ansættelsesvilkår
Den 2 årige stilling løber indenfor projektperioden 1. februar 2023 31. januar 2026.

Tjenestested vil primært være i Aarhus, men med mulighed for en arbejdsstation i København på Nationalmuseet.

Det er en forudsætning for ansættelse, at ansøger har en anmærkningsfri børneattest.

Tiltrædelse
1. februar 2023 eller snarest herefter.

Ansøgningsdeadline
15. december 2022.

Ansøgning
Ansøgningen skal indeholde:
 • Motiveret ansøgning på dansk (max 2 sider)
 • Projektbeskrivelse (max 2 sider)
 • Curriculum vitae
 • Kopi af eksamensbeviser inklusive dokumentation for erhvervelse af ph.d.-graden eller tilsvarende
 • En komplet publikationsliste
 • En redegørelse for andre kvalifikationer relevante for stillingen
Kun indsendte publikationer vil blive vurderet (maks. 5 kan uploades), en publikationsliste er ikke tilstrækkeligt. Ansøgninger uden indsendte publikationer vil ikke blive vurderet.

Referencer eller anbefalinger bør ikke inkluderes i ansøgningen. Ansøgere der bliver udvalgt til en jobsamtale, kan blive bedt om at give professionelle referencer.

Om Modellens kraft
Projektet er et tværfagligt projekt i krydsfeltet mellem etnografi, arkitekturforskning, historie, museologi og oplevelses- og læringsdesign. Gennem etnografiske og historiske undersøgelser vil Modellens kraft levere ny viden om fremstilling, brug og betydning af fysiske modeller i nutidigt og historisk perspektiv. Denne viden vil danne grobund for udviklingen af ny formidling.
Projektet er støttet af Velux Fondens Museumsprogram med professor Morten Nielsen, Nationalmuseet, som PI.

Kontakt:
Morten Nielsen, forskningsprofessor, Nationalmuseet, e-mail: morten.nielsen@natmus.dk


The Interacting Minds Centre

IMC er et interdisciplinært center for studiet af menneskelig interaktion. Det rummer forskere fra humaniora, kognitionsforskning, samfunds- og naturvidenskab samt klinisk forskning. IMC er endvidere en platform for interdisciplinære forskningsaktiviteter ved Institut for Kultur og Samfund, eksempelvis Center for Humanities Computing Aarhus (CHC) og Center for Environmental Humanities (CEH).

Om Aarhus Universitet
Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.000 medarbejdere med en årlig omsætning på 6,6 mia. kr. Læs mere på www.au.dk 

Kvalifikationskrav
Ansættelse som postdoc forudsætter videnskabelige kvalifikationer på ph.d.-niveau.

Formalia
Hvis ikke andet er angivet i stillingsopslaget skal ansøgningen udfærdiges på engelsk. Ansøgningsfristen er kl 23.59 dansk tid.

Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.

Der kan benyttes shortlisting til at udvælge kandidater, der skal gå videre til en udfoldet faglig bedømmelse. Udvælgelsen sker ved et udvalg nedsat af institutlederen. Se her for yderligere information om shortlisting på Arts: http://medarbejdere.au.dk/fileadmin/user_upload/Proces_for_shortlisting_december_2017.pdf

Faculty of Arts
Arts er et af fem hovedområder på Aarhus Universitet.

Arts bidrager til Aarhus Universitets forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelser.
Med omkring 550 videnskabelige medarbejdere, 275 ph.d.-studerende, 9.500 bachelor- og kandidatstuderende samt 1.500 studerende på efter/videreuddannelse udgør Arts et stærkt og mangfoldigt forsknings- og uddannelsesmiljø.

Arts består af Institut for Kommunikation og Kultur, Institut for Kultur og Samfund og Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse. Enhederne huser hver især stærke fagmiljøer og danner udgangspunkt for interdisciplinær forskning og uddannelse.

Fagmiljøerne og uddannelserne på Arts indgår i internationale samarbejder og har et fælles mål om at bidrage til udviklingen af viden, velfærd og kultur i interaktion med det omgivende samfund.
Læs mere på arts.au.dk 

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.

Om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.000 medarbejdere med en årlig omsætning på 6,6 mia. kr. Læs mere på www.au.dk
101IDK_DG_MAGDKDanmark2022-12-14T00:00:000000https://AU.emply.net/recruitment/vacancyApply.aspx?publishingId=78fedf90-028c-4dd8-b10b-d3760f741b00EuropaDanmarkJyllandØstjyllandAarhus2927901Aarhus Universitet BSS10DKDanmarkDKDanmark2927901_logo_large.jpg2927901_logo_small.jpg156.1668737010.198412503495239728000Aarhus CDKDanmarkDKDanmark8Fuldtid4Kontrakt/ProjektMagisterjobIkke kategoriseret074Forskning og undervisning3495239728000Aarhus CDKDanmarkda-DK
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Forsker med kompetencer inden for participatorisk udvikling målrettet formidling og læring til børn på museer

Aarhus Universitet BSS

Aarhus, Østjylland

Indrykket
25-11-2022
Kontakt
Aarhus Universitet BSS
Kontakt
8000 Aarhus C
Danmark
Praktisk information
Oprettet
25-11-2022
Udløber
14-12-2022
Kviknummer
LJA-84283694
Jobtype
Fuldtid
Kontrakt/Projekt
Arbejdsområde
Forskning og undervisning

Ved Interacting Minds Centre (IMC), Aarhus Universitet, er en 2-årig stilling som forsker ledig til besættelse per 1. februar 2023 og med udløb to år efter startdato. Stillingen er tilknyttet forsknings- og formidlingsprojektet Modellens kraft.

IMC søger en engageret forsker, som kan indgå i et tværfagligt og tværinstitutionelt projekt mellem tre museer (Nationalmuseet, Moesgaard Museum og Science Museerne i Aarhus) og tre forskningsinstitutioner (Aarhus Universitet, Det Kongelige Akademi og IT-Universitetet i København).
Vi tilbyder en indflydelsesrig rolle i nyt museumsforskningsprojekt om læring i formidling med fysiske modeller. Den primære arbejdsopgave er at samskabe nye museale undervisnings- og formidlingsformer til Science Museerne og Nationalmuseet sammen med forskere, formidlere, skoleklasser og børnefamilier. Du forventes at bidrage med et selvstændigt undersøgelsesdesign inden for rammerne af Modellens Kraft, som bidrager til undersøgelsen af projektets forskningsspørgsmål:

 1. Hvordan fremstilles og bruges fysiske modeller i konkrete sociale og museale praksisser?
 2. Hvilken betydning skaber fysiske modeller for dem, der interagerer med dem?
 3. Hvordan kan etnografisk og historisk viden om fremstilling, brug og betydning af fysiske modeller omsættes til et nyt samskabende og læringsbaseret formidlingsformat?
Arbejdsopgaver:
 • Design og gennemførelse af participatorisk udviklingsforløb samt forskningsprojekt ind i udviklingen
 • Ansvarlig for planlægning og facilitering af workshops, som sikrer informationsflowet mellem delundersøgelserne i projektteamet
 • Udvikling og afprøvning af formidlingsformater og læringsaktiviteter med museumsgæster og formidlere
 • Publicering i videnskabelige tidsskrifter.

Om stillingen:
IMC er et transdisciplinært center med stærke internationale miljøer inden for læring, museumsoplevelser og participatoriske processer. I projektgruppen Modellens kraft vil du blive del af et projektteam med antropologer, arkæologer, arkitekter, designere, formidlere mfl. Dine tætteste samarbejdspartnere i projektet vil være på Science Museerne og Nationalmuseet. Stillingen har afvekslende arbejdsopgaver og der er store muligheder for at præge og tilrettelægge din egen arbejdstid og projektets udvikling. Du bliver en del af miljøer, hvor du udfordres fagligt og personligt.

Dine kvalifikationer:
 • Du har forsknings- og praksiserfaring med participatorisk udvikling, codesign, social læring og kulturel transmission
 • Du har erfaring med at arbejde intersektorielt og interdisciplinært, gerne fra internationale projekter
 • Du har erfaring med at samarbejde med museumsformidlere om at skabe museumsoplevelser
 • Du har erfaring med gennemførelse af forsøg og udviklingsforløb som inddrager både fysiske og digitale modeller gerne i en museumskontekst
 • Du har erfaring med at inddrage børn, unge og voksne samarbejdspartnere i undersøgelses- og udviklingsprocesser
 • Du har gode samarbejdsevner og erfaring med at facilitere workshops og drive brugerinddragende processer, partnerskaber og forskningsprojekter
 • Du arbejder selvstændigt og er ambitiøs på egne og projektets vegne
 • Du har erfaring med projektledelse, tidsstyring og overholdelse af deadlines
 • Erfaring med forskningsformidling, skriftligt og mundtligt på dansk såvel som på engelsk
 • Beherskelse af dansk på højeste niveau, da udviklingsarbejdet på museerne foregår på dansk.

Ansættelsesvilkår
Den 2 årige stilling løber indenfor projektperioden 1. februar 2023 31. januar 2026.

Tjenestested vil primært være i Aarhus, men med mulighed for en arbejdsstation i København på Nationalmuseet.

Det er en forudsætning for ansættelse, at ansøger har en anmærkningsfri børneattest.

Tiltrædelse
1. februar 2023 eller snarest herefter.

Ansøgningsdeadline
15. december 2022.

Ansøgning
Ansøgningen skal indeholde:
 • Motiveret ansøgning på dansk (max 2 sider)
 • Projektbeskrivelse (max 2 sider)
 • Curriculum vitae
 • Kopi af eksamensbeviser inklusive dokumentation for erhvervelse af ph.d.-graden eller tilsvarende
 • En komplet publikationsliste
 • En redegørelse for andre kvalifikationer relevante for stillingen
Kun indsendte publikationer vil blive vurderet (maks. 5 kan uploades), en publikationsliste er ikke tilstrækkeligt. Ansøgninger uden indsendte publikationer vil ikke blive vurderet.

Referencer eller anbefalinger bør ikke inkluderes i ansøgningen. Ansøgere der bliver udvalgt til en jobsamtale, kan blive bedt om at give professionelle referencer.

Om Modellens kraft
Projektet er et tværfagligt projekt i krydsfeltet mellem etnografi, arkitekturforskning, historie, museologi og oplevelses- og læringsdesign. Gennem etnografiske og historiske undersøgelser vil Modellens kraft levere ny viden om fremstilling, brug og betydning af fysiske modeller i nutidigt og historisk perspektiv. Denne viden vil danne grobund for udviklingen af ny formidling.
Projektet er støttet af Velux Fondens Museumsprogram med professor Morten Nielsen, Nationalmuseet, som PI.

Kontakt:
Morten Nielsen, forskningsprofessor, Nationalmuseet, e-mail: morten.nielsen@natmus.dk


The Interacting Minds Centre

IMC er et interdisciplinært center for studiet af menneskelig interaktion. Det rummer forskere fra humaniora, kognitionsforskning, samfunds- og naturvidenskab samt klinisk forskning. IMC er endvidere en platform for interdisciplinære forskningsaktiviteter ved Institut for Kultur og Samfund, eksempelvis Center for Humanities Computing Aarhus (CHC) og Center for Environmental Humanities (CEH).

Om Aarhus Universitet
Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.000 medarbejdere med en årlig omsætning på 6,6 mia. kr. Læs mere på www.au.dk 

Kvalifikationskrav
Ansættelse som postdoc forudsætter videnskabelige kvalifikationer på ph.d.-niveau.

Formalia
Hvis ikke andet er angivet i stillingsopslaget skal ansøgningen udfærdiges på engelsk. Ansøgningsfristen er kl 23.59 dansk tid.

Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.

Der kan benyttes shortlisting til at udvælge kandidater, der skal gå videre til en udfoldet faglig bedømmelse. Udvælgelsen sker ved et udvalg nedsat af institutlederen. Se her for yderligere information om shortlisting på Arts: http://medarbejdere.au.dk/fileadmin/user_upload/Proces_for_shortlisting_december_2017.pdf

Faculty of Arts
Arts er et af fem hovedområder på Aarhus Universitet.

Arts bidrager til Aarhus Universitets forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelser.
Med omkring 550 videnskabelige medarbejdere, 275 ph.d.-studerende, 9.500 bachelor- og kandidatstuderende samt 1.500 studerende på efter/videreuddannelse udgør Arts et stærkt og mangfoldigt forsknings- og uddannelsesmiljø.

Arts består af Institut for Kommunikation og Kultur, Institut for Kultur og Samfund og Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse. Enhederne huser hver især stærke fagmiljøer og danner udgangspunkt for interdisciplinær forskning og uddannelse.

Fagmiljøerne og uddannelserne på Arts indgår i internationale samarbejder og har et fælles mål om at bidrage til udviklingen af viden, velfærd og kultur i interaktion med det omgivende samfund.
Læs mere på arts.au.dk 

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.

Om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.000 medarbejdere med en årlig omsætning på 6,6 mia. kr. Læs mere på www.au.dk

Skriv i din ansøgning, at du har set opslaget på akademikerjob.dk

Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation
Aarhus Universitet BSS
Kontaktperson
Adresse
8000 Aarhus C
Danmark
Praktisk information
Oprettet
25-11-2022
Udløber
14-12-2022
Kviknummer
LJA-84283694
Jobtype
Fuldtid
Kontrakt/Projekt
Fag
Forskning og undervisning
Beliggenhed