Vil du prøve kræfter med offentlig forvaltning og økonomistyring i praksis? Så er du måske den student, vi søger til Økonomiforvaltningen på Københavns Rådhus.
Interesserer du dig for offentlig forvaltning, og har du flair for tal? Så har du nu mulighed for at prøve kræfter med økonomistyring i praksis i Danmarks største økonomiforvaltning. Du vil blive lært godt op i opgaverne og samtidig indgå i et imødekommende team med stor arbejdsglæde og god kollegakarma.
Kontor for Koncernøkonomi og Indkøb søger en ny medarbejder, der er i gang med sit studie og har lyst til at prøve kræfter med offentlig forvaltning og økonomistyring i praksis. Du vil komme til at indgå i et velfungerende kontor med spændende opgaver og dygtige kollegaer. Som student hos os vil du have egne faste opgaver og desuden hjælpe til med forskellige opgaver alt efter, hvad der opstår af behov i kontoret.
Vi kan tilbyde dig
Kontor for Koncernøkonomi og Indkøb er placeret i Center for Økonomi i Økonomiforvaltningen. Kontoret spænder over forskellige fagligheder og varetager en bred portefølje af opgaver på økonomiområdet. Vi arbejder med Økonomiforvaltningens økonomi, Rådhusets økonomi, lønstyring, indkøbspolitik og kultur- og fritidsområdet. Vi betjener direktionen, Borgerrepræsentationen og Økonomiudvalget samt har en bred samarbejdsflade med alle kommunens forvaltninger og fagområder.
Du vil indgå i tæt samarbejde med 14 kollegaer. Vi lægger stor vægt på faglig udvikling, nysgerrighed og godt kollegaskab. Vi sætter også pris på at ses udenfor arbejdstid til eksempelvis restaurantbesøg, vores egen amatørvinklub og deltagelse i DHL-stafetten.
Vi er en fleksibel arbejdsplads med en uformel og humørfyldt omgangstone. Der er gode personlige og faglige udviklingsmuligheder, og du vil blandt andet kunne deltage i et tværgående studenternetværk på Rådhuset.
Hvem er du?
Du er studerende på en samfundsvidenskabelig eller erhvervsøkonomisk uddannelse og har overstået dit første år på studiet.
Du har interesse for økonomi og politik og har flair for tal og Excel. Du behøver ikke være ekspert, men du skal være interesseret i at lære og udvikle dig, både med hensyn til økonomidata og formidling heraf. Vi ser gerne, at du er fagligt ambitiøs, tager ansvar for dine opgaver og har gode skriftlige formuleringsevner. Du er serviceminded og god til at samarbejde med kollegaer og chefer i eget og andre kontorer.
Opgaverne
Du vil have dine egne faste opgaver relateret til økonomistyring af Økonomiforvaltningen på Rådhuset. Du vil desuden en del af tiden hjælpe kollegaer med forskellige typer opgaver efter behov.
Det vil derfor være en fordel, hvis du trives med at skabe gode rutiner og systematik omkring tilbagevendende opgaver, men også nyder afbræk, hvor du tager fat på nye og mere ukendte opgaver.
Eksempler på opgaver:
- Opgaver i kommunens økonomistyringssystem, Kvantum og i kommunens lønstyringssystem, OPUS
- Opgaver relateret til dagligt bogholderi f.eks. tastearbejde, afstemning, vedligehold, dokumentation, bilagskontrol og fakturabehandling
- Opgaver relateret til budget, regnskab og budgetopfølgning
- Trække data i kommunens systemer og databaser, som formidles til kollegaer
- Bearbejde økonomidata i Excel
- Journaliseringsopgaver for eksempel af rejseafregninger
- Afstemning mellem forskellige systemer og databaser, f.eks. mellem kommunens økonomisystem og Acces.
- Bistå i aktindigtssager
- Research om offentlige indkøb, f.eks. klima, miljø og innovation
- Research om kultur- og fritidsområdet, f.eks. tidligere politiske beslutninger og projektbudgetter
Du behøver ikke at have prøvet kræfter med alt ovenstående så længe du har mod på at lære og kaste dig ud i nye ting. Vi prioriterer oplæring højt, og der vil altid være en kollega, du kan sparre med.
Dine opgaver bestemmes i høj grad af dine kvalifikationer og dine egne ønsker.
I din ansøgning vil vi gerne læse
- Hvordan du arbejder, og hvad der motiverer dig?
- Hvordan din faglighed kan bidrage til at løse opgaverne?
- Hvordan du ser dig selv i et job med nogle faste, rutineprægede opgaver og andre vekslende ad hoc-opgaver?
- Hvad du sætter pris på ved en arbejdsplads?
Ansættelsesvilkår
Som udgangspunkt vil din arbejdsuge være 15 timer, som kan planlægges i forhold til dit skema. Omfanget af arbejdet kan variere hen over året i forhold til vores arbejdsbelastning, men vi vil altid tage hensyn til dine eksamensperioder mv.
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst. Tiltrædelse vil være den 1. april 2024 eller efter nærmere aftale med den endelige kandidat.
Vil du vide mere?
For mere information om stillingen er du velkommen til at kontakte teamleder Louise Skovbo Petersen på 2371 2380.
Du bedes vedhæfte din motiverede ansøgning, CV, karakterudskrift og eventuelle referencer.
Søg via linket senest torsdag den 29. februar 2024
Samtaler forventes afholdt den 6. marts 2024.
Om Økonomiforvaltningen
Økonomiforvaltningen er en af Københavns Kommunes syv forvaltninger. Der arbejder i alt ca. 3.600 personer i Økonomiforvaltningen, hvoraf ca. 300 af os har kontor på rådhuset. De fysiske rammer for dit arbejde vil således være Københavns historiske og smukke rådhus. Her betjener vi overborgmesteren, Borgerrepræsentationen og Økonomiudvalget, og vi er tæt på det politiske liv i kommunen. Sammen har vi fokus på at skabe værdi for københavnerne og København. Du vil på rådhuset blive en del af et spændende arbejdsmiljø, hvor motivation, trivsel og det gode samarbejde er i højsædet og med gode muligheder for kompetenceudvikling.
Skriv i din ansøgning, at du har set opslaget på akademikerjob.dk