LJA-855182602024-05-29T09:52:06.153Studielektor til undervisning i arkæologi

Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier, på Institut for Kultur og Samfund (IKS), opslår en stilling som studielektor. Stillingen indebærer undervisning og vejledning på afdelingens uddannelser, med hovedvægt på bachelor- og kandidatuddannelsen i Arkæologi.

Studielektoratet er tidsbegrænset stilling (to år), med fokus på undervisning og vejledning af de studerende på afdelingens uddannelser.

Arbejdstiden er 30 timer om ugen.

Ansættelse er pr. 15. august, 2024, eller snarest muligt herefter.

Institut for Kultur og Samfund ønsker at være en inkluderende arbejdsplads og opfordrer derfor alle kvalificerede kandidater, uanset personlig baggrund, til at søge stillingen.

Stillingen

Hovedparten af studielektorens arbejde vil ligge på afdelingens BA og KA-uddannelser i Arkæologi, herunder vejledning af specialestuderende og studerende, der gennemfører deres praktikorienteret forløb. Undervisningen vil dække metodiske og teoretiske fag, samt fag med periodefokus indenfor enten historisk eller forhistorisk arkæologi (afhængig af kandidatens faglige profil). Stillingen indebærer desuden koordinering og gennemførsel af BA uddannelsens uddannelsesudgravninger. Desuden kan der, i mindre grad, forekomme opgaver på afdelingens engelsksprogede KA uddannelse i Bæredygtig Kulturarvsmanagement (SHM).

Vi håber at tiltrække en dedikeret og erfaren underviser, der er i stand til at undervise og vejlede på universitetsniveau. Dokumenteret erfaring med undervisning og vejledning er et krav. Det er en klar fordel at kunne dokumentere erfaring med undervisningsudvikling og med at have haft ansvar for at udvikle og koordinere kurser. På afdelingens uddannelser er det snarere normen end undtagelsen, at undervisning varetages i teams af mere end én underviser, hvorfor en udpræget sans for samarbejde og lyst til faglig sparring er en nødvendighed. Da stillingen omfatter gennemførsel af uddannelsesudgravninger, er udgravningserfaring og kompetencer indenfor arkæologisk feltarbejde et must.

Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier er en international arbejdsplads, hvor arbejdssproget ofte er engelsk. Hovedparten af kurserne på BA-uddannelsen i arkæologi undervises på dansk, men andre uddannelser eller elementer af dem, fx på uddannelsen i Bæredygtig Kulturarvsmanagement, som udgangspunkt udbydes på engelsk. Studielektoren forventes at kunne undervise på både dansk og engelsk på universitetsniveau.

Vi forventer at kandidaten engagerer sig i afdelingen og bidrager til det sociale miljø på Moesgård ved at efterleve instituttets politik om fysisk tilstedevær på arbejdspladsen mindst tre dage om ugen.

Undervisningen vil foregå på Moesgaard.

Mere information om stillingens faglige indhold kan fås ved henvendelse til afdelingsleder Andres Minos Dobat afdelingsleder.arkaeologi@cas.au.dk

Kvalifikationer

Ansættelse som studielektor kræver en kandidatgrad i arkæologi. Ansøgere forventes også at kunne dokumentere:

 • Relevant erfaring med universitetsundervisning på BA- og KA-niveau på dansk (eller et andet skandinavisk sprog) og engelsk
 • Erfaring med vejledning af studerende
 • Udgravningserfaring og kompetencer indenfor arkæologisk feltarbejde
 • Stærke mundtlige og skriftlige kommunikationsevner på dansk og engelsk.
 • Evt. genneført adjunktpædagogikum eller  undervisningkvalifikationer svarende til et gennemført studieadjunktur

Der er ikke krav om en gennemført forskeruddannelse, og stillingen rummer ikke selvstændig forskningstid. forventningen, at ansøger er velbevandret i den arkæologiske faghistorie, forskningstradition og aktuelle tendenser i faget, og kan formidle og diskutere disse på højt akademisk niveau. Der er ikke krav om en bestemt faglig orientering eller tematisk eller regional profil.

Ansøger skal indsende en undervisningsportfolio, der rummer en liste over underviste kurser samt et obligatorisk (2-3 sider langt) dokument med didaktiske overvejelser og refleksioner over egen undervisningspraksis og mulige retninger eller ønsker for videre didaktisk udvikling. Udvalgte kursus/læseplaner (max 3) samt udvalgte kursusevalueringer (max 3) kan vedlægges som eksempler.

Yderligere information om ansøgningsprocessen kan opnås ved henvendelse til HR-supporter Helle Sindal hsi@au.dk.

Ansøgning vedlægges CV, undervisningsportfolio (som beskrevet ovenfor) samt evt. publikationsliste.

Referencer eller anbefalinger skal ikke vedlægges ansøgningen. Ansøgere, som udvælges til en jobsamtale, kan blive bedt om at udpege referencepersoner, som ansættelsesudvalget kan kontakte.

Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier ved Aarhus Universitet er blandt de største og mest velrenommerede fagmiljøer på området i Europa. Dens videnskabelige stab tæller ca. 15 lektorer og professorer, ca. 16 adjunkter og postdocs samt omtrent 11 ph.d.-studerende. Afdelingens forskere bedriver forskning og udfører feltarbejde i hele verden og mange steder i Danmark. Afdelingen har en markant international profil og tiltrækker gæsteforskere og studerende fra hele verden. Den er placeret på den gamle herregård Moesgaard syd for Aarhus, hvilket sammen med dens nærhed til og samarbejde med naboen Moesgaard Museum (MOMU) giver den en unik profil og en særlig atmosfære.

Institut for Kultur og Samfund

Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier er én afdeling blandt syv under AUs Institut for Kultur og Samfund. Instituttets ansatte beskæftiger sig med forskning og undervisning i samspillet mellem kultur og samfund i tid og rum:

 • fra det klassiske humanistiske og teologiske forskningsfelt til anvendt samfundsforskning
 • igennem historien fra de ældste tider til helt aktuelle problemstillinger
 • fra kendte danske kulturformer til andre og meget anderledes verdener
 • fra lokale spørgsmål til globale udfordringer.

Instituttet samler en række stærke fagligheder, som i dialog med hinanden og med samfundet finder nye svar på spørgsmål, som både kan være helt aktuelle og eviggyldige. Det består af en bred vifte af faggrupper, som giver mulighed for en belysning af kulturelle og sociale forhold fra mange forskellige vinkler. Instituttet sigter mod at producere robust og relevant forskning med international gennemslagskraft og at udbyde undervisning og forskeruddannelser af højeste kvalitet. Det har et bredt forankret samarbejde med det omgivende samfund, i Danmark såvel som i udlandet, og bidrager til social innovation, forskningskommunikation og efter- og videreuddannelse. 

Læs mere om instituttet på https://cas.au.dk/

Formalia

 • Vedrørende ansættelsesproceduren henvises til ministeriets bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter.
 • Ansættelse sker i henhold til overenskomst mellem Skatteministeriet og AC.
 • Vedrørende kvalifikationskrav og stillingsindhold henvises til stillingsstrukturen.
 • Vedrørende ansøgning og bilag hertil henvises til vejledning for ansøgere til videnskabelige stillinger ved Arts.
 • Ansøgningen skal indeholde en motivation for at søge stillingen og vedlægges et curriculum vitæ, relevante eksamenspapirer samt hvis relevant for stillingen en undervisningsportfolio. Dette materiale fremsendes elektronisk i forbindelse med ansøgningen.

Hvis ikke andet er anført i stillingsopslaget skal ansøgningen udfærdiges på engelsk.

Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.

Faculty of Arts

Arts er et af fem hovedområder på Aarhus Universitet.

Arts bidrager til Aarhus Universitets forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelser.
Med omkring 550 videnskabelige medarbejdere, 240 ph.d.-studerende, 9.500 bachelor- og kandidatstuderende samt 1.500 studerende på efter/videreuddannelse udgør Arts et stærkt og mangfoldigt forsknings- og uddannelsesmiljø.

Arts består af Institut for Kommunikation og Kultur, Institut for Kultur og Samfund og Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse. Enhederne huser hver især stærke fagmiljøer og danner udgangspunkt for interdisciplinær forskning og uddannelse.

Fagmiljøerne og uddannelserne på Arts indgår i internationale samarbejder og har et fælles mål om at bidrage til udviklingen af viden, velfærd og kultur i interaktion med det omgivende samfund.

Læs mere på arts.au.dk

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.

Om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.300 medarbejdere med en årlig omsætning på 7,0 mia. kr. Læs mere på www.au.dk

101IDK_DG_MAGDKDanmark2024-06-24T00:00:000000https://au.emply.net/recruitment/vacancyApply.aspx?publishingId=545dc6e5-39e2-4545-9155-ca5f20f2c575EuropaDanmarkJyllandØstjyllandAarhus2636272Aarhus Universitet11Nordre Ringgade 18000Aarhus CDKDanmarkDKDanmark2636272_logo_large.jpg2636272_logo_small.jpg0354428241Andres Minos Dobatfarkado@cas.au.dk+4541118689DKDanmarkDKDanmark7DeltidMagisterjobIkke kategoriseret003-06-202423-06-202474Forskning og undervisning354428241DKDanmarkda-DK
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Studielektor til undervisning i arkæologi

Aarhus Universitet

Aarhus, Østjylland

Indrykket
29-05-2024
Kontakt
Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus C
Kontakt
Andres Minos Dobat 
Tlf
+4541118689
Danmark
Praktisk information
Oprettet
29-05-2024
Udløber
24-06-2024
Kviknummer
LJA-85518260
Jobtype
Deltid
Arbejdsområde
Forskning og undervisning

Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier, på Institut for Kultur og Samfund (IKS), opslår en stilling som studielektor. Stillingen indebærer undervisning og vejledning på afdelingens uddannelser, med hovedvægt på bachelor- og kandidatuddannelsen i Arkæologi.

Studielektoratet er tidsbegrænset stilling (to år), med fokus på undervisning og vejledning af de studerende på afdelingens uddannelser.

Arbejdstiden er 30 timer om ugen.

Ansættelse er pr. 15. august, 2024, eller snarest muligt herefter.

Institut for Kultur og Samfund ønsker at være en inkluderende arbejdsplads og opfordrer derfor alle kvalificerede kandidater, uanset personlig baggrund, til at søge stillingen.

Stillingen

Hovedparten af studielektorens arbejde vil ligge på afdelingens BA og KA-uddannelser i Arkæologi, herunder vejledning af specialestuderende og studerende, der gennemfører deres praktikorienteret forløb. Undervisningen vil dække metodiske og teoretiske fag, samt fag med periodefokus indenfor enten historisk eller forhistorisk arkæologi (afhængig af kandidatens faglige profil). Stillingen indebærer desuden koordinering og gennemførsel af BA uddannelsens uddannelsesudgravninger. Desuden kan der, i mindre grad, forekomme opgaver på afdelingens engelsksprogede KA uddannelse i Bæredygtig Kulturarvsmanagement (SHM).

Vi håber at tiltrække en dedikeret og erfaren underviser, der er i stand til at undervise og vejlede på universitetsniveau. Dokumenteret erfaring med undervisning og vejledning er et krav. Det er en klar fordel at kunne dokumentere erfaring med undervisningsudvikling og med at have haft ansvar for at udvikle og koordinere kurser. På afdelingens uddannelser er det snarere normen end undtagelsen, at undervisning varetages i teams af mere end én underviser, hvorfor en udpræget sans for samarbejde og lyst til faglig sparring er en nødvendighed. Da stillingen omfatter gennemførsel af uddannelsesudgravninger, er udgravningserfaring og kompetencer indenfor arkæologisk feltarbejde et must.

Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier er en international arbejdsplads, hvor arbejdssproget ofte er engelsk. Hovedparten af kurserne på BA-uddannelsen i arkæologi undervises på dansk, men andre uddannelser eller elementer af dem, fx på uddannelsen i Bæredygtig Kulturarvsmanagement, som udgangspunkt udbydes på engelsk. Studielektoren forventes at kunne undervise på både dansk og engelsk på universitetsniveau.

Vi forventer at kandidaten engagerer sig i afdelingen og bidrager til det sociale miljø på Moesgård ved at efterleve instituttets politik om fysisk tilstedevær på arbejdspladsen mindst tre dage om ugen.

Undervisningen vil foregå på Moesgaard.

Mere information om stillingens faglige indhold kan fås ved henvendelse til afdelingsleder Andres Minos Dobat afdelingsleder.arkaeologi@cas.au.dk

Kvalifikationer

Ansættelse som studielektor kræver en kandidatgrad i arkæologi. Ansøgere forventes også at kunne dokumentere:

 • Relevant erfaring med universitetsundervisning på BA- og KA-niveau på dansk (eller et andet skandinavisk sprog) og engelsk
 • Erfaring med vejledning af studerende
 • Udgravningserfaring og kompetencer indenfor arkæologisk feltarbejde
 • Stærke mundtlige og skriftlige kommunikationsevner på dansk og engelsk.
 • Evt. genneført adjunktpædagogikum eller  undervisningkvalifikationer svarende til et gennemført studieadjunktur

Der er ikke krav om en gennemført forskeruddannelse, og stillingen rummer ikke selvstændig forskningstid. forventningen, at ansøger er velbevandret i den arkæologiske faghistorie, forskningstradition og aktuelle tendenser i faget, og kan formidle og diskutere disse på højt akademisk niveau. Der er ikke krav om en bestemt faglig orientering eller tematisk eller regional profil.

Ansøger skal indsende en undervisningsportfolio, der rummer en liste over underviste kurser samt et obligatorisk (2-3 sider langt) dokument med didaktiske overvejelser og refleksioner over egen undervisningspraksis og mulige retninger eller ønsker for videre didaktisk udvikling. Udvalgte kursus/læseplaner (max 3) samt udvalgte kursusevalueringer (max 3) kan vedlægges som eksempler.

Yderligere information om ansøgningsprocessen kan opnås ved henvendelse til HR-supporter Helle Sindal hsi@au.dk.

Ansøgning vedlægges CV, undervisningsportfolio (som beskrevet ovenfor) samt evt. publikationsliste.

Referencer eller anbefalinger skal ikke vedlægges ansøgningen. Ansøgere, som udvælges til en jobsamtale, kan blive bedt om at udpege referencepersoner, som ansættelsesudvalget kan kontakte.

Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier ved Aarhus Universitet er blandt de største og mest velrenommerede fagmiljøer på området i Europa. Dens videnskabelige stab tæller ca. 15 lektorer og professorer, ca. 16 adjunkter og postdocs samt omtrent 11 ph.d.-studerende. Afdelingens forskere bedriver forskning og udfører feltarbejde i hele verden og mange steder i Danmark. Afdelingen har en markant international profil og tiltrækker gæsteforskere og studerende fra hele verden. Den er placeret på den gamle herregård Moesgaard syd for Aarhus, hvilket sammen med dens nærhed til og samarbejde med naboen Moesgaard Museum (MOMU) giver den en unik profil og en særlig atmosfære.

Institut for Kultur og Samfund

Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier er én afdeling blandt syv under AUs Institut for Kultur og Samfund. Instituttets ansatte beskæftiger sig med forskning og undervisning i samspillet mellem kultur og samfund i tid og rum:

 • fra det klassiske humanistiske og teologiske forskningsfelt til anvendt samfundsforskning
 • igennem historien fra de ældste tider til helt aktuelle problemstillinger
 • fra kendte danske kulturformer til andre og meget anderledes verdener
 • fra lokale spørgsmål til globale udfordringer.

Instituttet samler en række stærke fagligheder, som i dialog med hinanden og med samfundet finder nye svar på spørgsmål, som både kan være helt aktuelle og eviggyldige. Det består af en bred vifte af faggrupper, som giver mulighed for en belysning af kulturelle og sociale forhold fra mange forskellige vinkler. Instituttet sigter mod at producere robust og relevant forskning med international gennemslagskraft og at udbyde undervisning og forskeruddannelser af højeste kvalitet. Det har et bredt forankret samarbejde med det omgivende samfund, i Danmark såvel som i udlandet, og bidrager til social innovation, forskningskommunikation og efter- og videreuddannelse. 

Læs mere om instituttet på https://cas.au.dk/

Formalia

 • Vedrørende ansættelsesproceduren henvises til ministeriets bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter.
 • Ansættelse sker i henhold til overenskomst mellem Skatteministeriet og AC.
 • Vedrørende kvalifikationskrav og stillingsindhold henvises til stillingsstrukturen.
 • Vedrørende ansøgning og bilag hertil henvises til vejledning for ansøgere til videnskabelige stillinger ved Arts.
 • Ansøgningen skal indeholde en motivation for at søge stillingen og vedlægges et curriculum vitæ, relevante eksamenspapirer samt hvis relevant for stillingen en undervisningsportfolio. Dette materiale fremsendes elektronisk i forbindelse med ansøgningen.

Hvis ikke andet er anført i stillingsopslaget skal ansøgningen udfærdiges på engelsk.

Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.

Faculty of Arts

Arts er et af fem hovedområder på Aarhus Universitet.

Arts bidrager til Aarhus Universitets forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelser.
Med omkring 550 videnskabelige medarbejdere, 240 ph.d.-studerende, 9.500 bachelor- og kandidatstuderende samt 1.500 studerende på efter/videreuddannelse udgør Arts et stærkt og mangfoldigt forsknings- og uddannelsesmiljø.

Arts består af Institut for Kommunikation og Kultur, Institut for Kultur og Samfund og Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse. Enhederne huser hver især stærke fagmiljøer og danner udgangspunkt for interdisciplinær forskning og uddannelse.

Fagmiljøerne og uddannelserne på Arts indgår i internationale samarbejder og har et fælles mål om at bidrage til udviklingen af viden, velfærd og kultur i interaktion med det omgivende samfund.

Læs mere på arts.au.dk

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.

Om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.300 medarbejdere med en årlig omsætning på 7,0 mia. kr. Læs mere på www.au.dk

Skriv i din ansøgning, at du har set opslaget på akademikerjob.dk

Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation
Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus C
Kontaktperson
Andres Minos Dobat 
Tlf
+4541118689
Adresse
Danmark
Praktisk information
Oprettet
29-05-2024
Udløber
24-06-2024
Kviknummer
LJA-85518260
Jobtype
Deltid
Fag
Forskning og undervisning
Beliggenhed